Karel Doormanlaan 220
3572 NZ Utrecht
tel. 06 10 79 48 75

Restauratie tijdens Covid-19

Mijn atelier is open, en er is genoeg ruimte om op gepaste corona afstand de restauratie te bespreken. Neem gerust contact op om te vragen naar de mogelijkheden.

 

Restoration during Covid-19

My studio is open, and there is enough room to discuss the restoration on the appropriate corona distance. Feel free to contact me to ask what the possibilities are.

RESTAURATIE van keramiek, glas en aanverwante materialen

Porselein, aardewerk, steengoed, glas, achterglas­schilderingen, emaille, gips, marmer / albast

door Maud Schermer in Utrecht

Heeft u iets van aardewerk, porselein of glas, modern of antiek dat beschadigd is? Repairshop in gedachten: Restaureer en bewaar! Dat spreekt voor zich bij de bijzondere objecten (antiek of modern), maar in de huidige tijdsgeest is weggooien en zomaar vervangen in het algemeen geen goede optie meer. U kunt -geheel vrijblijvend- informeren naar de mogelijkheden, van het erfstuk tot de museale vaas. Delfts aardewerk, Chinees porselein en bijvoorbeeld modern Leerdam glas. Een professionele restauratie kan een voorwerp glans terug geven, en de behandelingen zijn reversibel (de juiste chemisch stabiele lijmen, aanvulmaterialen en retoucheermiddelen!). Slecht advies dat u misschien elders tegenkomt is om zelf een commerciele lijm uit de bouwmarkt te gebruiken: die vergelen, laten voortijdig los, en zijn niet geschikt voor bijzondere objecten.

Keramiek: Van archeologische voorwerpen en tegels tot serviesgoed en moderne beelden. Om een paar voorbeelden te noemen: Chinees kraak en kangxi porselein, Loosdrechts en Amstel porselein, Delfts aardewerk, Gouds plateel, 20ste eeuws keramiek van Charlotte van Pallandt of Lies Cosijn...enz.

Glaswerk, vazen, (het glas in) glas-in-lood, glasonderdelen van kroonluchters, achterglas­schilderingen en modern glas van Borek Sipek of van de Leerdamse glasfabriek (Copier, De Bazel bv...)

Objecten van gips, emaille, marmer en albast.

Opdrachtgevers zijn particulieren, antiquairs, musea.