Karel Doormanlaan 220
3572 NZ Utrecht
tel. 06 10 79 48 75

Restauratie tijdens Covid-19

Mijn restauratiewerk gaat door, ondanks Covid-19 en nieuwe maatregelen. Er is genoeg ruimte om op gepaste afstand de restauratie te bespreken, of om iets af te geven of op te halen.U kunt ook iets afgeven bij de deur, ik bekijk het binnen en laat u daarna (als u even wacht in de auto bv) weten wat ik kan doen. Neem gerust contact op om te vragen naar de mogelijkheden.

 

RESTAURATIE

Porselein, aardewerk, steengoed, glas, achterglas­schildering, emaille, gips, marmer / albast

Maud Schermer in Utrecht

Voor restauratie van keramiek en glas bent u hier aan het juiste adres. Wees zuinig op uw keramiek en glas, voor uzelf of voor uw familie. U kunt -geheel vrijblijvend- informeren naar de mogelijkheden.

Een professionele restauratie geeft een object weer glans, en in termen van duurzaamheid is vervangen of weggooien sowieso geen fijne optie. Een erfstuk mooi (en niet stuk of met oude restauraties) kunnen doorgeven is ook prachtig. De behandelingen zijn reversibel (met gebruik van chemisch stabiele lijm, aanvulmateriaal en retoucheermiddel). Lijm uit de bouwmarkt vergeelt, wordt bros, of laat voortijdig los.


Kijk voor recente voorbeelden op instagram (@maudschermer).

Zomaar wat onderwerpen: Delfts aardewerk, 20ste eeuws keramiek (Gouds plateel), Chinees porselein (kraak, Kangxi en Tang), Hollands porselein (Loosdrechts en Amstel), archeologische objecten, tegels, serviesgoed, moderne beelden. Antiek of modern kristal glas, achterglas­schildering.

Gips, emaille (wijzerplaten of sieraden met emaille),marmer,albast.

Opdrachtgevers zijn particulieren, antiquairs, musea.